Opnieuw Actie tegen Uitbuiting door Bastion Hotel

Voor de 4e keer stonden we vandaag bij het Bastion Hotel Amsterdam Centrum/Zuidwest, om ons ongenoegen te uiten over de manier waarop schoonmakers daar worden behandeld. Met iets minder dan 20 mensen, vlaggen, flyers en spandoek hebben we voor het hotel gestaan en duidelijk laten merken dat we uitbuiting niet accepteren. Tegelijkertijd werden er ook acties gevoerd bij Bastion Hotels in Utrecht en Breda.

In het contract dat de schoonmakers krijgen staat dat ze per uur betaalt zullen worden echter dit is niet het geval. In plaats van uurloon krijgen de schoonmakers betaalt per kamer die ze schoonmaken. De tijd die hier voor gerekend wordt is 18 minuten, natuurlijk veel te weinig. Ook de tijd die het duurt om van verdieping naar verdieping en van kamer naar kamer te gaan, en ook om dingen naar de wasserette te brengen of bij het vuil te zetten wordt niet meegerekend. Zo werken schoonmakers anderhalf tot twee keer langer dan waarvoor ze betaald krijgen. Daarnaast worden schoonmakers met weinig respect behandeld door het management en zijn in het verleden mensen op straat gezet omdat ze zich begonnen te organiseren.

 

Net als de vorige keer stonden we voor een gesloten deur. Na al deze acties hebben we nog steeds niets gehoord van Bastion Hotel. Op dit moment worden er dan ook brieven verstuurd naar het Bastion Hotel, waarin wij formeel een gesprek vragen met het management over deze kwestie. Centraal staat nog steeds de eis dat een voormalig schoonmaakster het volledige loon krijgt uitbetaalt waar zij recht op heeft. Daarnaast eisen we dat ook alle andere schoonmakers met respect worden behandeld, en dat hun contracten worden nageleefd.

 

Om het Bastion Hotel de tijd te geven om te reageren zullen we volgende week geen actie voeren. Ook zullen we die tijd gebruiken om vervolgstappen voorbereiden voor als die nodig mochten zijn.

 

Want als er niet naar ons geluisterd worden, dan komen er nog veel meer acties!

 

Bastion Basterds!

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *