Bastion Hotels wil niet praten!

Het lijkt erop dat Bastion Hotels niet eens met ons om de tafel wil zitten om de eisen die wij hen hebben gesteld te bespreken. Onze eisen waren en zijn heel simpel: het uitbetalen van het volledige loon waar een voormalig schoonmaakster van Bastion Hotels recht op heeft, en het nakomen van de contracten met alle schoonmakers die bij de hotelketen in dienst zijn. Daarom roepen wij op tot een hervatting van de acties tegen Bastion. De acties gaan door, totdat onze eisen worden ingewilligd!

Uit het verhaal van de voormalig schoonmaakster waar wij contact mee hebben blijkt dat Bastion Hotels haar schoonmakers per schoongemaakte kamer betaalt, in plaats van per uur zoals in de contracten staat. Hier is fysiek bewijs van, in de vorm van een audio-opname waar op valt te horen dat zij drie en een half uur werkt maar op het einde van de dag krijgt te horen dat haar ‘werktijd’ één uur en drie kwartier is.  Het management van Bastion doet alsof het schoonmaken van een twee-persoons kamer, inclusief badkamer, het verschonen van de lakens en stofzuigen maar 18 minuten duurt. Daarbij wordt er op geen enkele manier rekening gehouden met de tijd die nodig is om dingen bij het vuil te zetten en naar de wasserrette te brengen. Pauzes worden sowiezo niet betaalt.

Dat een slechte behandeling van schoonmakers door Bastion Hotels structureel is, wordt naast het verhaal van de voormalig schoonmaakster waar wij contact mee hebben ook ondersteund door het naar buiten komen van soortgelijke verhalen tijdens de campagne. Zo hebben wij mails gekregen van verschillende mensen die ons verhaal onderstrepen, kreeg men bij een picket een Nijmegen te horen van iemand die bij Bastion heeft gewerkt dat we het helemaal bij het rechte eind hebben, en is er een artikel verschenen op de website van Doorbraak. “Als ik 10 kamers schoonmaakte” vertelt een voormalig schoonmaakster van Bastion in Leiden/Oestgeest “dan kreeg ik maar voor 1 uur en 40 minuten uitbetaalt, ook al had ik daar 3 uur over gedaan.”

Al eerder werden er acties gevoerd tegen Bastion Hotels, zie daarvoor onder andere www.agamsterdam.org. Om Bastion Hotels in gelegenheid te stellen aan onze eisen tegemoet te komen, hebben we anderhalve week geleden een korte actie-pauze ingelast en officiele brieven verstuurd. Er is wel iets van contact geweest in de vorm van een paar e-mails, maar zodra we daadwerkelijk een afspraak met wilden maken werd het stil. Dit doet ons denken dat Bastion Hotels een hervatting van de acties simpelweg zolang mogelijk probeerde uit te stellen.

Daarom zullen we er maandag weer staan in Amsterdam! Dit keer verzamelen we om 17.00u op de Eerste Schinkelstraat, 14-16, bij de Bollox.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Bastion Hotels wil niet praten!

  1. Pingback: Bastion Bastards: nieuwe actieronde 3/4 november | Anarchistische Groep Amsterdam

  2. Simone says:

    Niet alleen bij Bastion Hotels werkt het zo, ook bij Marriot en andere vergelijkbare hotels. Vrienden uit Tsjechië werken daar en ik vind het schandalig hoe ze zoveel uren werken en misschien net de helft uitbetaald krijgen. Bedankt dat jullie er werk van maken, ga alsjeblieft door!

  3. marco says:

    daar hoef je niet voor naar Amsterdam of het bastion hotel in het Hilton hotel van Den haag en het kurhuis in sheveningen doen bedrijven zo als ISS en hotel cleaning company dat al zo een 2 jaar long je kan nergens meer een baan vinden in de schoonmaak aan een kant scoonship met mensen in behout van een uikering en aan de andren kant beon hasen zoals ISS en Hotel cleaning company

  4. Pingback: Bastion Bastards, nieuwe actieronde 3/4 nov | Vrije Bond

  5. Pingback: Update: Bastion Hotels wil niet praten! dus Actie!!! | Vrije Bond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *