Update Kobane Benefiet 17 Oktober

rojava-poster-27-septHet benefiet voor de wederopbouw van Kobane op zaterdag 17 oktober onder de titel ‘Wat is de Rojava Revolutie?’ komt dichterbij, tijd om een update te geven over het inhoudelijke programma van de dag.

De dag is op twee locaties. Vanaf 14:00 begint het programma in Teatro Munganga aan Schinkelhavenstraat. Daar gaan spreken: Koerdische vrouwerechten activist Shoret over de geschiedenis van de Koerdische strijd voor autonomie en de ontwikkelingen in Rojava. Zij introduceerd een psychologe die in Kobane actief is en die zal vertellen over haar ervaringen daar.

Filmmaker Reber Dosky was meedere keren in Kobane en Rojava tentijde van de belegering en maakte daarover de korte film ‘Een dag uit het leven van een sluipschutter tegen IS’. Hij zal een voorvertoning geven van zijn IDFA genomineerde documentaire en vertellen over zijn band met de verdedigers van Kobane en hun gevecht voor autonomie, tegen IS.

Alex de Jong* van Grenzeloos, Actie voor Rojava en co-directeur van IIRE zal ons in het kort de evolutie van de ideologie van de PYD schetsen. Waarna er ruimte is voor vragen en discussie.

Vanaf 19:00 is er lekker, veganistisch en betaalbaar eten bij Meissie Mou, in de MKZ.

Vanaf 20:30 is er een gesprek met leden van de Turkse anarchistische groep Revolutionaire Anarchistsiche Actie (D.A.F.) over hun kijk op de ontwikkelingen in Rojava en hun solidariteitswerk bij de wederopbouw van Kobane.

Later in de avond wordt er gewerkt om live (akoestische) muziek te verzorgen. Als iemand zin heeft voor deze avond haar/zijn instrument mee te nemen en iets ten gehore te brengen…meld je aan bij aga@agamsterdam.org

Tot zaterdag!

* Helaas kan Joost Jongerden niet komen zoals eerder werd aangekondigd, hij is die dag in Koerdische regio van Turkije. Alex de Jong komt in zijn plaats, Alex schreef voor o.a. Roarmag.org en Actievoorrojava.nl over de ontwikkelingen in Rojava.

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.