Krakers Draaien Door tegen ontruimingen in Amsterdam

In mei 2011 kondigt de gemeente Amsterdam aan weer 11 gekraakte panden te ontruimen. Burgemeester van der Laan zet hiermee de ramkoers door die hij sinds de invoering van het kraakverbod heeft gevoerd.

Een van de panden die binnen 8 weken wordt ontruimd is de Lange Leidsedwarsstraat 35. De ontruiming van ons pand is een goed voorbeeld van het perverse effect van het onzinnige kraakverbod. De Lange Leidse is in 2001 gekraakt na 20 jaar leegstand en verkrotting. In de 9 jaar hierop is het meerdere malen van hand tot hand gegaan van bekendere en minder bekende speculanten. Terwijl de eigenaren bezig waren met het volstouwen van hun toch al rijk gevulde zakken, knapten we het vervallen pand grondig op en maakten het geschikt voor bewoning. Wij creëerden zo woonruimte in een stad waar grote woningnood is. Maar terwijl de door en door corrupte vastgoedmaffia beloond wordt met nog meer winstgevende projecten en bonussen, worden de krakers die een ruimte nuttig gebruiken crimineel verklaard en ontruimd. Niet dat er trouwens binnenkort iets gaat gebeuren met de Lange Leidse 35 – er is nog geen bouwvergunning of iets dergelijks. Tja. Zo gaat dat in ‘I Amsterdam’.

Want het is duidelijk dat Van der Laan en consorten alle elementen die niet in zijn I Amsterdam pretpark passen uit proberen te roeien. Dat wordt dus een verdomd saaie, steriele boel. Waar alleen plek is voor hoge inkomens en consumptie terreur. Bah!

Het past in een landelijke trend waarbij de politieke en economische elite al jaren aan het inhakken is op krakers, huurders, onaangepasten en iedereen die hun winstbejag in de weg staat. Het is nu tijd om terug te slaan.

We laten ons niet zonder slag of stoot ons huis uitgooien. We roepen op tot verzet tegen deze asociale politiek. Bezet met je buren het kantoor van de woningbouwvereniging. Verstoor een raadsvergadering. Blokkeer een belangrijke verkeersader. Klad een leus op de muur. Kraak een pand. Organiseer een huurstaking. Wees creatief, wees militant.

Wie ontruiming zaait, zal verzet oogsten!

Wanneer de komende ontruimingsgolf gaat plaatsvinden, is nog niet precies bekend. Blijf op de hoogte via  http://krakendraaitdoor.wordpress.com/
Lees meer over de geschiedenis van de Lange Leidse, de malafide eigenaren en andere wetenswaardigheden –  http://langeleidse35.squat.net/

- E-Mail: langeleidse35@squat.net Website: http://langeleidse35.squat.net/

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Krakers Draaien Door tegen ontruimingen in Amsterdam

  1. Pingback: Kraken draait door doordraaidagen 2 t/m 5 juli Amsterdam «

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *