12 mei: Demonstratie in utrecht tegen politiegeweld

Aanstaande donderdag 12 mei zal er in Utrecht een demonstratie tegen politie geweld plaats vinden. De AGA roept iedereen op naar deze demonstratie te komen.  Er wordt verzameld om  18:00 uur bij het stadhuis Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2

De aanleiding voor deze demonstratie is het grove geweld dat de staat tijdens de 1mei demonstratie in Utrecht heeft toegepast in een poging om deze demonstratie onmogelijk te maken en te laten escaleren.  Door een groot saamhorigheidsgevoel en incassatievermogen van de demonstranten is het uiteindelijk met veel moeite gelukt de demonstratie van begin tot einde te lopen zonder toe te geven aan de provocatie. Daarvoor kunnen we onszelf en alle solidaire buurtbewoners en omstanders danken!

De demonstratie is geplant op deze donderdag omdat het verhaal ging dat de burgermeester van Utrecht die dag antwoord zou geven op enkele vragen van linkse partijen over het politiegeweld. Dit blijkt niet het geval te zijn, maar dat laat ons koud. Wij geloven niet in dit soort achteraf verantwoordingen en potentiële goedmaak praatjes van de pionnen van deze staat. Wij roepen op de straat op te gaan om aan te laten zien dat wij ons niet laten intimideren door het staatsterreur, waarmee ze denken ons te kunnen kleineren. We roepen op om te laten zien dat verzet tegen het geweld van de staat niet alleen van die mensen zal komen die op 1 mei in de demonstratie liepen, maar van iedereen die het zat om aan de leiband van het kapitalisme te  wandelen. Van iedereen die vecht voor een vrije, solidaire samenleving zonder grenzen, die vecht om bevrijd te zijn van loonslavenij, racisme, sexisme en het patriarchaat, die vecht tegen dagelijkse intimidatie op straat tijdens de zoveelste ID controle of fouillering. Die vecht voor een radicaal andere samenleving.

Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 12 mei: Demonstratie in utrecht tegen politiegeweld

  1. Pingback: Demonstratie 12 mei: observaties… en kómen he? « Rooieravotr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *