Anarchistische Pinksterlanddagen 2011- Appelscha

Over 2 weken is het alweer zover, dan vinden er in Appelscha de jaarlijkse anarchistische Pinksterlanddagen plaats. De Pinksterlanddagen 2011 zijn van vrijdag 11 juni tot en met maandag 13 juni. En ook dit jaar is het weer gelukt een interessant programma samen te stellen.

 

Over enkele dagen zullen de reader en het programmarooster als PDFs op de website www.pinksterlanddagen.nl staan.

Een greep uit het programma van de Pinksterlanddagen 2011:

Zaterdag:

Dennis de Lange over Tolstojanen in Nederland, lezing nav zijn onlangs gepubliceerde boek over Tolstojanen in Nederland.
Waar is het hoofdkwartier van het patriarchaat? Dolle Mollies over actievoeren. Veel mensen ergeren zich rot aan bijvoorbeeld seksistische reclames. Maar wat voor actie kun je daar nu een actie tegen doen? Een interactieve workshop over acties bedenken, doelen stellen en het plannen van een campagne.
Olijfbomen campagne Palestina met gast Jasmine Rishmawi
Vrije Bond over de campagne die zij voeren tegen OTTO Workforce. OTTO Workforce is het grootste uitzendbureau voor Poolse arbeiders. OTTO buit haar arbeiders flink uitbuit en de Vrije Bond voert samen met de anarcho-syndicalistische vakbond de ZSP actie daartegen. Uitleg over de campagne en vooral, wat gaan we hier verder mee doen?
De jongste anacho-syndicatlistische vakbond van Nederland, ASB, komt vertellen over Anarchisme en Klassenstrijd.
Maar ook Anarchist Black Cross -ABC- over gevangenen-ondersteuning, een lezing ‘Van Bonnot tot Colton’ over Illegaliteit door de geschiedenis heen. Informatie van A-seed over gif-soja

Zondag
Presentatie/lezing van David Graeber over schulden.
Lezingen van Ron Blom, over Radikaal links in Boskoop in de jaren ’80 en
Workshop Zelfverdediging voor vrouwen door Yasmina
Sinds enkele maanden wordt er alweer hard gebouwd aan een nieuw deportatie-centrum bij Schiphol. AAGU (Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht) en WSD (Werkgorpe Stop Deportaties) komen een up-date geven over en je inspireren tot acties rond migratie.
How does the Univercity work? Workshop van studenten over beleid van universiteiten en acties die studenten voeren tegen markwerking in het onderwijs en bezuinigingen van de overheid.
Evaluatie van 1 mei demonstratie Utrecht
Verder ook workshops: Boomklimmen met GroenFront!, Doorbraak over Bouwen aan lokale groepen, Transition Towns en Praktisch Anarchisme…. en nog veel meer

Maar een anarchistisch festival bestaat natuurlijk niet alleen uit discussie en informatie, anarchisme heeft ook een lange traditie in alle vormen van kunst. Vandaar dat de 3 avonden gevuld worden met films als Persepolis en muziek van onder andere Black Diamond Express, DJ Modderpunk en Vals.
Iedere dag organiseert de Kinderpret uit Amsterdam verschillende activiteiten voor de jonge PL bezoekers. Dit jaar zal er in ieder geval poppenkast, filmpjes maken en voor de kinderen met groene vingers een workshop zaadbommen maken zijn…

Iedere avond is er een heerlijke warme maaltijd van de actiekeuken Rampenplan. Bij de kantine moet daar wel iedere dag even bonnetjes voor halen. Snijders en afwassers zijn altijd welkom!
In de kantine is de hele dag koffie, thee en koek te krijgen en kun je je steun geven aan de SVAT (Steungroep Veganisten Achter Tralies) door overheerlijke veganistische taarten te eten.
Tot slot, de Pinksterlanddagen maken we met z’n allen. De omlijsting en het programma staat, maar tijdens het weekend moeten er nog veel klusjes gebeuren, loop dus eens langs bij de kantine en kijk waar jij kan inspringen, geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De Pinksterlanddagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 15 of 19 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL zijn 12,50 euro. Hierbij is het kamperen, de boekenbeurs inbegrepen, maar het eten niet. Vergeet je kampeerspullen niet!

Zie voor uitgebreidere informatie de webstek www.pinksterlanddagen.nl.
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het emailadres:  pinksterlanddagen@hotmail.com

Website: http://www.pinksterlanddagen.nl

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *