De strijd tegen OTTO workforce is begonnen!

Vandaag hebben we met vijftien mensen van de AGA, ZAG, Vrije Bond en Poolse arbeiders uit Zaandam en omgeving, geflyerd bij het OTTO-workforce pension in Koog aan de Zaan.

Om 17:00 stonden we bij de parkeerplaats van het pension en hebben tientallen folders aan OTTO-werkers kunnen geven. Men was zeer verrast, en de folders werden gretig in ontvangst genomen. Wel was men duidelijk op zijn hoede voor eventuele managers en beveiligingspersoneel van OTTO. Zeer snel werden we ook geconfronteerd met een man van de beveiliging, die ons probeerde te intimideren, door nogal breed voor ons te gaan staan en te zeggen dat we ons op privéterrein bevonden. Dit was niet het geval; we stonden gewoon op de stoep en de busjes met Poolse arbeiders konden makkelijk de parkeerplaats op, natuurlijk nadat we een stapeltje folders hadden afgegeven aan de bijrijder.

Na een uur zijn we weer vertrokken, het was aannemelijk dat de meeste arbeiders binnen waren. Omstanders vroegen geïnteresseerd wat er aan de hand was, en na het uitleggen namen ze een stapeltje folders mee die ze bij de supermarkt op de hoek zouden neerleggen omdat daar veel Poolse arbeiders komen om boodschappen te doen.

We hadden een paar mooie spandoeken gemaakt en de foto’s zullen we zo snel mogelijk op de website van de Vrije Bond zetten.

Ook is er vandaag een bezoek van ZSP’ers in Polen geweest bij het kantoor van OTTO, volgens hen werden ze zeer arrogant behandeld en liet de situatie van de getroffen werkers het management koud.

Ook in Slowakije zijn er twee acties geweest bij OTTO-vestigingen door kameraden van Priama Akcia  (de Slovaakse sectie van de AIT/IAA) namelijk in de steden Presov en Banska Brystrica. Daar werden ze meteen ontvangen door een perswoordvoerder, die alle beschuldigingen van uitbuiting van arbeiders probeerde te ontkrachten. Natuurlijk werd hij uitgelachen.

Maar laten we duidelijk zijn, dit is nog maar het begin. De verhalen uit Nederland, Duitsland, Polen, Slowakije en waarschijnlijk nog meer landen druppelen nu nog maar net binnen. Er gaan nog veel meer acties plaatsvinden, hier in Nederland en in de andere landen waar OTTO-workforce actief is.

Wil je meedoen aan deze acties? Neem contact op met de Vrije Bond en/of AGA.

De strijd gaat door!

www.otto.zsp.net.pl

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *