Bijeenkomst Vrije Bond in Amsterdam over internationale anarchistische organisatie

Op zaterdagmiddag 21 april zal Jan Bervoets van de Vrije Bond in de Anarchistische Bibliotheek in Amsterdam een praatje houden over internationale organisatie van anarchisten in het algemeen en de IFA in het bijzonder (voor meer info, zie de tekst van Jan hieronder).

Ben je zelf niet zo geïnteresseerd in het onderwerp, kom dan toch, want de middag is een goede gelegenheid om andere Vrije Bond’ers uit Amsterdam te ontmoeten. Ben je niet lid van de Vrije Bond, maar wil je toch graag meeluisteren en meediscussiëren, dan kan dat natuurlijk ook, want de bijeenkomst is voor iedereen vrij toegankelijk.

Wanneer: zaterdagmiddag  21 april
Hoe laat: 15.00
Waar: Anarchistische Bibliotheek / Bollox, Eerste Schinkelstraat 14-16

Over de internationale organisatie van anarchisten

Door de Griekse opstand van 2009, de Franse spontane stakingen van 2010, de Arabische lente en het voorbeeld daarvan voor pleinbezettingen in Spanje, de Verenigde Staten en de hele wereld is de strijd tegen de staat opnieuw op de wereldkaart gekomen. Is er weer perspectief voor een nieuw massa-anarchisme? Landen die zijn aangesloten bij de Internationale van Anarchistische Federaties (IFA) sturen mensen op verkenning uit, doen verslag en voeren anarchistische propaganda. En zij leren van de plaatselijke ervaringen. Zo wordt het anarchisme uit het verleden en het heden wereldwijd verspreid. De Vrije Bond is uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de IFA. Zij zal in het najaar deze uitnodiging definitief beantwoorden. Jan Bervoets, die verschillende bijeenkomsten van de IFA heeft bijgewoond, zal uitleggen aan welke activiteiten de Vrije Bond zal kunnen meedoen. Hij hoopt dat wanneer er een nieuwe dageraad voor de anarchie uitbreekt, de Vrije Bond erbij zal zijn. Na enige uitleg zullen er vragen komen en discussie over de vraag welke keuze de Vrije Bond zal maken en wat de belangstellende bezoeker zou doen. We hopen dat het een vruchtbare middag wordt.

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *