Opening Anarchistische Bibliotheek Nijmegen

Opening Anarchistische Bibliotheek Nijmegen
Zaterdag – 28 april
14:00 – 17:00
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46

Terwijl studeren en kennis alleen nog maar voor een kleine elite mogelijk lijkt te zijn, de kranten schrijven over de Europese crisis waar iedereen door getroffen gaat worden maar waar niemand meer iets van begrijpt en er aan alle kanten sociale en maatschappelijke voorzieningen afgebroken worden, ontwaakt er in Nijmegen een kleine vlam…

Sociale en alternatieve initiatieven opbouwen en draaiende houden? Kennisdelen en -verspreiden? Dat kunnen we natuurlijk ook zelf! De afgelopen tijd hebben we met een enthousiaste groep mensen gewerkt aan de opbouw van een geheel nieuwe anarchistische bibliotheek. Deze zal op 28 april haar deuren openen in de Klinker – Van Broeckhuysenstraat 46 – Nijmegen.

Iedereen is vanaf 14:00 van harte welkom voor de feestelijke opening. Er zijn sprekers, muzikanten, koffie, thee en boekenkasten vol brandende literatuur: boeken over en van anarchisten, maar ook kookboeken met recepten voor veganistische taarten, feministische klassiekers, geschiedenisboeken over de punkbeweging, radicale zines over gender en queer en duizenden opruiende pagina’s over bijvoorbeeld eco-activisme, de Parijse commune, en nog veel meer.

De anarchistische bibliotheek zal ieder zaterdag tijdens het dagcafé (12:00 – 17:30) geopend zijn. Lidmaatschap is gratis en een boek lenen ook (tegen €5,- borg).


“KNOWLEDGE IS POWER: HERE WE ARE, HANDING OUT THE WEAPONS!”

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *