Za 23 okt Vrije Boekenmarkt in Utrecht

Op zaterdag 23 oktober organiseert het Anarchistisch Kollektief Utrecht de Vrije Boekenmarkt in Utrecht. De Vrije Boekenmarkt is een plek voor eenieder die zich bezighoudt met, of interesse heeft in anarchisme en andere buitenparlementaire ideeën en methodes.

Het aanbod zal reiken van anarchisme tot ecologie, van feminisme tot dierenrechten en van migratiestrijd tot klimaatactivisme. Kortom: een breed aanbod aan maatschappijkritische literatuur. Het is een plek om je boekenkast te spekken, maar ook om inspiratie op te doen. Daarnaast is de boekenmarkt ook een plek voor mensen uit binnen- en buitenland om elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zijn mensen die minder, of zelfs niet bekend zijn met genoemde ideeën, van harte welkom.

Naast boeken [en muziek, kleding, posters en dergelijke] zijn er tijdens de boekenmarkt verschillende workshops en lezingen. Een greep uit het programma: een workshop van de Anarchistische Antideportatie Groep Utrecht (AAGU) over het huidige politieke klimaat en de uitwerking daarvan op migranten, de actiegroep GroenFront! vertelt over de plannen rond vliegveld Twente, een lezing over kunst en anarchisme en nog veel meer.

Het programma is verdeeld over twee locaties aan de Oudegracht: sociaal-cultureel centrum De Kargadoor, en links-politieke boekhandel de Rooie Rat. De locaties liggen op loopafstand van elkaar, maar ook kan men per veerpont reizen, onder begeleiding van dichtende veerman Gentle Max Krochtenstein. Vanaf 18:00 zal Food not Bombs eten verzorgen, en daarna sluiten we de dag af met een avondprogramma met de bands Vals [Utrecht] en Grassmoawer [Wageningen], en verschillende filmvertoningen.

Organisatie: boekenmarkt[at]ak-utrecht[dot]nl

Praktische info:

11:00 start boekenmarkt
12:00 start lezingen/workshops [zie onder]
18:00 eten
20:00 start avondprogramma
23:00 einde

Sociaal- Cultureel Centrum de Kargadoor
Oudegracht 36
3511AP Utrecht

Boekhandel de Rooie Rat
Oudegracht 65
3511AD Utrecht

workshopprogramma:
locatie 1 locatie 2
12:00 – 13:00 Vrijbit – Anarcho Kunst
13:15 – 14:15 ASB – GroenFront
14:30 – 15:30 – EHBA
15:45 – 16:45 Grenzeloos – AAGU
17:00 – 18:00 Zapatistas – XminY

- E-Mail: boekenmarkt[at]ak-utrecht[dot]nl

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Za 23 okt Vrije Boekenmarkt in Utrecht

 1. Thijs says:

  Beetje vaag dat jullie dit op de precies dezelfde dag organiseren als het manifest van http://www.rekeningretour.nu

  • anarchistische groep amsterdam says:

   Ten eerste organiseren wij het niet! het vind plaats in utrecht en wij zitten in amsterdam.
   Ook hebben de mensen in utrecht dit al maanden geleden gepland, voordat RR met hun manifestatie oproep kwam. En als laatste, de meeste clubs die in RR zitten hebben nog nooit rekening gehouden met anarchistische agenda’s. ik denk dat doorbraak en griekenland is overal den enige uitzondering zijn.
   de groeten
   AGA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *