overzicht NL van solidariteits acties met Griekenland

Dit is een opzetje van acties in nederland en met name Amsterdam die te maken of verbonden zijn met de permanete revolte in griekenland, dit naar aanleiding van de moord op Aleksi in Athene op 6 December.

Als eerste vond er op 9 December een demo plaats in Den haag waar 200 mensen naar de ambasade van griekenland wouden gaan, helaaas was de smeris van Den Haag masaal uitgerukt.

denhaagsoli

lees verder over andere steden e.d.Ook op 9 december s’avonds vond er in Nijmegen een kleine demo plaats met ongeveer 40 mensen in solidariteit met Griekenland die was uitgeroepen door lokale anarchisten.

In Amsterdam vond op 11 December de Miljonairsbeurs plaats, deze werd gedeeltelijk verstoord door de Ongenode Gasten, een 5 tal limosines werden geraakt met verfbommen, in een verklaring de dag daarna verbinden ze de actie met de strijd in Griekenland. Uit de verklaring:

Bij dit kleine verhaal sturen we nog onze solidaire groeten en steun richting de vrienden en vriendinnen in Griekenland die op dit moment in een van de meest heftige confrontaties met de staat en haar beschermers is. Onze liefde en woede is bij hen.”

In de nacht op 11 naar 12 december worden o.a. het Griekse verkeersbureau en een Lotus sportwagen dealer in Amsterdam bekoogeld met verfbommen.

Dan is er in de nacht van 17 december 4 luxe autos afgebrand in amsterdam in solidariteit met Griekenland.

Op donderdag avond is er in Amsterdam een demonstratie met dik 200 mensen. De demonstratie heeft een militant karakter, maar door de grote aanwezigheid van smeris en stille blijft het bij leuzen roepen e.d.

amsterdamsoli

Demonstratie in amsterdam 18-12-08

Ook in Leiden zijn er enkele kleine acties geweest zoals op straat flyers uitdelen, spandoeken opgehangen. En op zaterdag 20 december Open lucht expositie over de situatie in Griekenland (ergens) op de Haarlemmerstraat en om 20.00 openbaar debat en vergadering, in de Linkse Kerk te Leiden.

En weederom in Amsterdam word geclaimed dat er een pinautomaat in de brand is gestoken, in het zelfde bericht word ook gesproken over een brandstischting van een smeris bus ook in amsterdam.


Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *