Oproep voor geld voor Operation Solidarity, Oekraïne!

Wij de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA), zijn bijna zo lang als we bestaan in contact geweest met Russische anarchisten, O.a. door de horror verhalen die wij hoorden over de praktijk van de Russische staat hebben wij altijd ons solidair getoond met vervolgde anarchisten in Rusland en proberende te helpen wanneer we konden. En zijn altijd solidair geweest tegen hen die strijden tegen de Poetin dictatuur.
Ook in Wit Rusland hebben wij altijd contacten gehad en solidariteit getoond met hen die zich verzetten tegen de dictatuur van Loekasjenko . Velen zijn gevlucht uit Rusland en Wit Rusland en zijn in Oekraïne tot de dag van vandaag.

Nu met de oorlog in Oekraïne is de dagelijkse realiteit anders en zullen keuzes van nu misschien grote gevolgen hebben in het nabije toekomst. Wij willen niet “neutraal” zijn in dit conflict.

Onze Russische, Wit Russische en Oekraïense kameraden hebben direct na de inval van Rusland een solidariteit structuur uit de grond gestampt met de naam, “Operation Solidarity”

Zij helpen menen te vluchten door ze over grenzen te brengen, medicijnen te verspreiden voor zieke en gewonden, en verzamelen materiaal voor de vrijwilligers die bereid zijn om te vechten tegen het Russische leger.

Voor meer informatie (Engelstalig) over Operation Solidarity is hier hun website:

https://operation-solidarity.org/

Met deze oproep proberen wij geld in te zamelen voor Operation Solidarity, en vragen aan jullie of jullie een donatie willen doen, groot of klein maakt niet uit, iedere euro is welkom !

Wij laten aan jullie het besluit hoeveel geld jullie willen overmaken.
Als jullie geld over maken dan kan dat naar:

rekeninghouder:

Anarchistische Groep Amsterdam

bankrekening:
NL28 INGB 0006 436436

o.v.v. Oekraïne

Mocht men liever in contant geld geven is dat ook mogelijk door een email te sturen naar
aga@agamsterdam.org

Zodat we kunnen afspreken voor de donatie.

Mochten er nog vragen zijn of opmerkingen ook dan kunnen jullie gerust contact opnemen.
aga@agamsterdam.org

Strijdbare groet

Anarchistische Groep Amsterdam

Voor de bevrijding van de mens! tegen iedere dictatuur !

Bookmark the permalink.

Comments are closed.