Nieuwe Directe Actie#18 is uit! eindelijk!

He, he eindelijk een nieuwe Directe Actie uit. Inderdaad wij houden niet van schrijven en zijn meer van de actie. Helaas wie schrijft die blijft, ook in de anarchisten scene. Wil je deze ontvngen stuur een mail met je postadres en dan krijg je het op de mat. Mischien ook niet want bij de post wil men meer gaan staken en daar geven we ze groot gelijk in. Het blad werd afgelopen Pinksterlanddagen verspreid in Apelscha

Kijk verder voor het redaxtioneel

Redactioneel

Gegroet mensen, we hebben erg ons best gedaan om deze nieuwe Directe Actie er uit te persen. Als deadline hadden we de Pinksterlanddagen voor ogen, en het is gelukt !!!
Ook voor de AGA is en blijft de PL een belangrijke bijeenkomst. Sterker nog, mischien had de AGA niet bestaan zonder PL, dus bij deze gefeliciteerd.
Terug naar de stad waar we vandaan komen. We kunnen ons al niet eens meer herinneren wanneer de laatste Directe Actie is uitgekomen en er zijn dus weer de nodige dingen gebeurd. De Partij Voor de Vrijheid vindt dat we (de AGA) verboden moeten worden omdat er een poster is gemaakt die niet in hun vrijheid past. Volgende poster zullen we Mohammeds hoofd laten ontploffen, of we hangen een christusfiguur met spijkers dwars door z’n handen aan een kruis. Kijken wat ze daarop te zeggen hebben. Verder zullen we er maar niet te veel woorden aan vuilmaken. Het feessie waar de poster voor was gemaakt, was in elk geval erg gezellig en we hebben aardig wat poen binnen gehaald. Het was immers een benefiet.
De internationale kraakdagen waren ook in Amsterdam een succes, hierbij hulde aan alle mensen die van zich lieten horen. De Reclaim de Streets demo was echt goed, de perswoordvoerder van de politie sprak over een rustig verlopen demo! Vreemd, enkele stillen werden voledig weggegooid waarvan er een duidelijk gewond moest afdruipen. Een beetje raar natuurlijk dat de smeris beweerd dat er niks gebeurd is, terwijl ze meestal verhalen verzinnen waar Nostradamus nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Enkel 3 maanden geleden flipte de smeris volledig uit bij de uiterst succesvolle herkraak van de Spuistraat, er waren zogenaamd ijzeren moeren met katapults op de smeris geschoten. Dit was bijna moord volgens de smeris, maar ze deden niks. Geen inval in de Vrankrijk of iets dergelijks. Misschien had het iets te maken met hun topoverleg met minister Ter Horst over hun CAO. Ze wouden laten zien dat ze zielig zijn en toch echt meer moeten verdienen. Jullie hoeven niet te liegen hoor, jullie zijn sowieso wel zielig. Maar goed, het is natuurlijk hartstikke goed dat mensen zich tegen de smeris verzetten als ze proberen een van je maten op te pakken.
In de rest van het land lieten ook krakers van zich horen en internationaal was er ook veel te beleven, verderop in dit nummer meer daarover.

Dan nog de in oprichting zijnde Federatie van Nederlandssprekende Anarchisten, we vinden het goed dat anarchisten zich organiseren, altijd. Maar met de AGA hebben we al te maken met een Nederlandse organisatie van anarchisten, namelijk de Vrije Bond. We hebben hier al de nodige ervaringen mee, goeie en natuurlijk ook slechte. Een van de voordelen van een federatie kan zijn dat verschillende generaties elkaar leren kennen, en dat er een meer theoretische basis wordt gelegd in de Nederlandstalige anarchistische “beweging”. Een gevaar is alleen dat er een soort van “de enige echte anarchistische stroming” ontstaat. Andere anarchistische federaties in landen als Engeland, Italië en Frankrijk hebben nog wel eens de neiging om meer bezig te zijn met zich te distantiëren van zogenaamde “gewelddadige” anarchisten door te zeggen dat dat niks met anarchisme te maken heeft. Nou lees de klassiekers er dan nog maar een keer op na en nog maar een keer en nog maar een keer…
We willen jullie dan ook attenderen op een brief van de Nar (anarchistische krant uit België) aan de FNA. Nogmaals wij zijn niet tegen de FNA, wij zijn zelf immers ook betrokken bij een landelijke organisatie, maar herkennen wel veel in de reactie van de Nar.

In de anarchistische bieb kun je altijd langskomen als je geïnteresseerd bent in de AGA en onze activiteiten. Op de website staan data en tijden van infoavonden en andere interessante dingen kijk op: www.agamsterdam.wordpress.com.
Onze bieb is iedere zaterdag open van 14:00 tot 18:00 op de Eerste Schinkelstraat 14-16
Post kan je sturen naar postbus 16521, 1001 RA, Amsterdam, en e-mail naar: aga(AT)squat.net

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.