De Bastards van Bastion

BastionActieHet is al een paar jaar gelden (zomer 2012) dat de Anarchistische Groep Amsterdam, de Vrije Bond leden en een flinke groep symphatisanten actie voerde bij vestigingen van Bastion Hotels verspreid door het land. Een jonge vrouw die daar schoonmaakte kreeg per kamer betaald en niet per uur.

Hier een overzicht van onze acties en waar het allemaal om ging.

Onlangs (15-3-2015) heeft de arbeidsinspectie, Bastion Hotels een boete van 3 ton gegeven.
Onlangs (15-3-2015) heeft de arbeidsinspectie, Bastion Hotels een boete van 3 ton opgelegd. Nu is dat waarschijnlijk niks voor zo’n bedrijf, maar het gaat om precies dezelfde punten waar wij destijds op hamerden: Geen uurloon maar stukloon betalen, geen doorbetaalde pauzes en geen enkele rekening houden met het halen van schoonmaakspullen of het wegbrengen van wasgoed.

De arbeidsinspectie begon in 2013 met haar onderzoek. Om zich uit deze slechte PR situatie te kronkelen spande Bastion Hotels een jaar geleden zelfs een rechtszaak aan tegen de arbeidsinspectie omdat zij (en niet Bastions management) het schoonmaakpersoneel zouden intimideren!

Dus ook al hebben we onze campagne destijds opgeschort*, uiteindelijk is hier nog maar eens de bevestiging dat Bastion Hotel haar personeel stelselmatig uitbuit.

BASTION? BASTARDS !

* Een evaluatie van de campagne tegen Bastion staat in de Directe Actie 25

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.