Vrijdag 16 april Picketline bij Randstad.

Aanstaande vrijdag is er weer een landelijke picketline/flyer actie bij Adecco en Randstad georganiseerd tegen het ronselen van bewakers voor detentiecentra. In Amsterdam is dat deze keer bij de Randstad vestiging aan de Admiraal de Ruijterweg 21 om 12:00. (De vestiging zit ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan, dat is vanuit het centrum De Clerqstraat volgend over de brug aan de rechterkant.)

In de 6 detentiecentra in Nederland worden jaarlijks ongeveer 20.000 mensen tegen hun zin vastgehouden, voor perioden varierend van 2 tot 18 maanden. Al een aantal jaren wordt er actiegevoerd tegen de uitzendbureau’s Adecco en Randstad. Zij pikken een graantje mee van het rascistische en misdadige migratiebeleid door veelal ongetrainde, onvoorbereide en tijdelijke bewakers te ronselen voor Group4Securicor die de detentiecentra “beveiligen”.

Voor een beschrijving van het werk van een Group4Securicor bewaker en hoe het eraan toe gaat in de migrantengevangenis bij Dordrecht lees dit artikel uit 2006 (veel is er niet veranderd sindsdien) van een journalist voor Vrij Nederland die er een paar dagen werkte:
http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Immigratie/Artikel-Immigratie/Undercover-op-de-illegalenboot.htm

De picketlines worden door heel Nederland op dezelfde dag georganiseerd, en op steeds meer plaasten wordt er gedemonstreerd voor de deuren van Adecco en Randstad uitzendbureau’s.

Vanaf 14:15 uur zal onder andere in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Emmen en Zwolle (16:00 uur) geflyerd worden.

Bookmark the permalink.

One Response to Vrijdag 16 april Picketline bij Randstad.

  1. Doorbraak says:

    Voor mensen in de Leidse regio

    Op vrijdag 16 april 2010 organiseren ook Doorbraak en sympathisanten in Leiden een actie bij de uitzendbedrijven Randstad en Adecco vanaf 11:00 uur. Je kunt aan deze actie deelnemen. Kom dan om 10:00 uur naar het kantoor van Doorbraak Leiden, Musschenbroekstraat 19, Leiden.

    Meer info op de website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *