Verslag picketline tegen uitzetbureaus

Verslag picketline bij Randstad Amsterdam

Vandaag, vrijdag 16 april, hield we met een tiental mensen een picket bij het Randstadfiliaal aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam. Hoewel er niet zoveel voorbijgangers waren als eerdere keren bij het filiaal in de Bijlmer werden er flink wat flyers uitgedeeld en vonden er geanimeerde en soms verhitte discussies plaats onder het genot van een lekker bakkie koffie.

 

Een tiental mensen arriveerde om 12 uur bij het Randstadfiliaal, zette een kleine infotafel met flyers neer en schonk koffie aan geïnteresseerde voorbijgangers. Ook werden flyers uitgedeeld en werd met de voorbijgangers de discussie aangegaan.
De politie was reeds met twee poppetjes aanwezig. Ze hielden van een afstandje de boel in de gaten. Wellicht waren ze er ook omdat blijkens het gebarsten raam (zie foto) mensen hier vaker, en op minder vriendelijke manier, hun ongenoegen over Randstad laten blijken.
Binnen spraken twee mensen van de groep met een van de intercedenten van Randstad. Deze luisterde aandachtig en kon weinig weerwoord bieden. Later volgde een korte maar heftige discussie buiten tussen twee net arriverende intercedentes en ons. Zij vonden de relatie tussen Randstad en het uitzetbeleid vergezocht. Een van hen interesseerde het niet aan wat voor werk ze mensen hielp, als die mensen er zelf maar achter konden staan. Een klote beroepsethiek natuurlijk. Daarop werd over en weer stevig op elkaar ingepraat, waarop een van de dames zich uiteindelijk geïntimideerd voelde door de heftigheid van de discussie, terwijl ze zelf ook lekker liepen te provoceren: “ga maar zelf een baan zoeken”.

De voorbijgangers reageerden veelal positief. Er waren mensen die aandachtig luisterden omdat ze van het opsluiten en uitsluiten van geillegaliseerden maar weinig bleken te weten. Anderen daarentegen kenden wel mensen die waren opgesloten en/of uitgezet geweest. Tegen 14 uur zijn we weer vertrokken. Een succesvolle actie!

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen, Zwolle, Zaandam, Leiden en Emmen vonden vergelijkbare acties plaats, aangezien de 
actie  deel uit maakt van een landelijke actiedag tegen Randstad en Adecco, georganiseerd door diverse actiegroepen. Check www.uitzetbureau.nl voor meer info.

Wil je je aansluiten bij een picketline bij een van de uitzendbureaus, houd dan websites als indymedia.nl of vrijebond.nl in de gaten. Ook kun je een mailtje sturen naar info(A)uitzetbureau.nl om op de hoogte te blijven. Wil je je aansluiten in Amsterdam, stuur dan een mail naar agamsterdam@yahoo.com. Wil je zelf een picketline op poten zetten kijk dan op randstad.nl en adecco.nl voor een uitzendbureau bij jou in de buurt. Op vrijheidvanbeweging.nl staat een overzicht van alle uitzet- en detentiecentra in nederland.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *