Info-avond over landonteigening in Colombia.

Zondag 27 juni 2010:

Info-avond over landonteigening, staatsrepressie en groeiend verzet in Colombia.

Geïnteresseerd? Kom zondag de 27e, infoavond vanaf 20.00u in de MKZ (Eerste Schinkelstraat 14-16, achter het Vonderpark, te Amsterdam). Vanaf 19.00u zullen wij onze befaamde soepkeuken al voor jullie hebben geopend, waar genoten kan worden van soep en lekkere broodjes met een sapje of biertje.

Wat is er aan de hand in Colombia?

In Colombia is landonteigening aan de orde van de dag. Kleine boerendorpen worden door de staat met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor multinationals. Deze willen er de grondstoffen winnen of toeristische oorden neerzetten. De onteigening gaat vaak gepaard met moorden en verkrachtingen.De mensen die hun grondgebied verdedigen zijn door het leger in samenwerking met paramilitaire structuren op systematische wijze vermoord en verdwenen. We hebben het dan over vele duizenden mensen. De Colombiaanse staat heeft tegelijkertijd duizenden mensen achter slot en grendel gezet vanwege hun strijd voor land en economische en politieke alternatieven tegenover een neoliberaal model dat in de afgelopen twintig jaar het landschap in Colombia drastisch heeft veranderd.

Bovendien wordt het indigene bevolkingsgroepen onmogelijk gemaakt hun eigen cultuur voort te zetten. Colombia, waar 0,3% van de bevolking 50% van het land in handen heeft, is geen uitzondering in Zuid-Amerika. Hierdoor zijn er in Colombia meer dan 4 miljoen interne vluchtelingen.

Red de Hermandad y Solidaridad komt spreken over de onteigeningen, staatspraktijken en groeiend verzet onder de noemer Campaña Contra el Despojo, por la Soberanía, la Autodeterminación y la Permanencia en el Territorio ( Campagne tegen de beroving, voor de soevereiniteit, zelfbeschikking en het verblijf op het grondgebied). Europa wordt door hen afgereisd op hun infotour. Kom ook!

De spreekster van Red de Hermandad y Solidaridad zal maandag 28 juni spreken in Utrecht, en dinsdag 29 juni in Nijmegen. Voor info over plaats en tijd, hou indymedia in de gaten.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *