De Crisis Voorbij – gratis crisiskrant van Klasse! en de Vrije Bond

Naar aanleiding van Prinsjesdag brengen Klasse! en de Vrije Bond samen een gratis crisiskrant uit, met als titel: De Crisis Voorbij. De krant zal vanaf maandag 19 september in heel het land verspreid worden. De krant telt – inclusief een uitneembare poster – 16 pagina’s en wordt in een oplage van 20.000 exemplaren gratis verspreid.

In de reguliere media is bijna geen ruimte voor een ander geluid over de crisis en de bezuinigingen. Ons wordt voorgehouden dat de crisis een gevolg is van gekke financiële constructies in plaats van dat het een essentieel onderdeel is van het kapitalisme.

Of er wel bezuinigd moet worden staat in de reguliere berichtgeving niet ter discussie. De vraag lijkt alleen maar te gaan over hoeveel en op wie of wat er bezuinigd moet worden. Daarom hebben we besloten om een eigen krant te drukken, speciaal gewijd aan de crisis, de bezuinigingen, aan het feit dat we dit niet hoeven te slikken en aan mogelijke alternatieven. In de krant staat zowel achtergrondinformatie over het wezen van het kapitalistische systeem en de bezuinigingen, als gedetailleerde kritiek, voorstellen voor alternatieven en mogelijke reacties, recensies en columns.

De krant zal in meer dan dertig steden en dorpen worden verspreid. De aftrap vindt plaats tijdens de demonstratie van 19 september in Den Haag en op woensdag 21 september staan we op verschillende stations in het hele land om de krant uit te delen.

Websites:

http://www.klasse-krant.nl

http://www.vrijebond.nl/

Voor vragen of informatie mail naar vrijebond@buitendeorde.nl.

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De Crisis Voorbij – gratis crisiskrant van Klasse! en de Vrije Bond

  1. Rob Alberts says:

    Het verspreiden op NS station Amstel is een plezierige bezigheid. Veel mensen nemen enthousiast een kranje in ontvangst. Waarschijnlijk in de veronderstelling dat het een van de gratis dagkrantjes is. Werkers komen zelfs meerdere krantjes voor vij de koffie in de werkkeet halen.
    Anderen weigeren eerst maar nemen uiteindelijk wel een krantje in ontvangst na een korte uitleg van mij.

    Jammer dat ik geen kijk heb op de reacties van de lezers, tenslotte moet ik weer naar mijn werk.
    Het gekrakeel en geruzie in Den Haag gaat intussen rustig door ……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *