bus uit amsterdam naar Kamp Zeist 15 sept

Op zaterdag 15 september is er een demo/burgerinspectie bij kamp zeist.
Er is busvervoer geregeld door de anarchistische groep amsterdam/de vrije bond,voor mensen uit Amsterdam en natuurlijk daarbuiten. De kosten zijn 5 euro per persoon. Om 10:00 uur wordt voorverzameld op de Binnenpret, Eerste Schinkelstraat 14-16 (vlakbij het Vondelpark). Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar. agamsterdam@yahoo.com

haal de ladders maar uit het vet Haal de ladders maar uit het vet

Ook willen we jullie atent maken op de volgende bijeenkomst in Amsterdam op maandag 10 september
Discussieavond in Broeinest
Migratie is een recht! Analyse en actie

Een thema-avond over het Europese en Nederlandse migratiebeleid. Met achtergrond informatie en actieplannen. De EU ‘beheert’ migratie op een mondiaal niveau met veel geweld via visa-beleid, detentiecentra binnen en buiten de EU en militaire bewaking van haar grenzen. Dat leidt elk jaar tot honderden doden in en rond de EU. Al in de jaren 1980 heeft de linkse beweging deze ontwikkeling geanalyseerd als een structureel onderdeel van “imperialisme” en personen en instellingen aangevallen die dit beleid in stand houden.

Sindsdien heeft de migratie- en vluchtelingenbeweging mondiale proporties gekregen. Desondanks gaat de uitbuiting, detentie en racistische mishandeling door. Op deze avond zal eerst een kort overzicht geven worden van de geschiedenis van ‘migratie-beheersing’ door de EU om vervolgens de aandacht te richten op wat mensen gedaan hebben om zich ertegen te verzetten. Na wat voorbeelden uit het verleden, vertellen activisten over geslaagde recente voorbeelden. Er zullen verslagen zijn van het Noborder camp in de Ukraine, anti-detentie-acties in Nederland en de nieuwe campagne ‘Stop Police Raids’.

We zullen een paar films vertonen, oproepen tot deelname aan het komende noborder camp in de UK en aan de burgerinspectie van het detentiecentrum in Zeist op zaterdag 15 september. Met deze acties in het achterhoofd, hopen we ook de aanzet te geven tot een strategie-discussie voor migratie-activisten in Nederland: hoe vergroten we de effectiviteit van onze acties en kruisen we deze met organisaties van migranten, mensenrechten en antiracisme? Wat zijn de plekken waar we kunnen interveniëren, en hoe doen we dat?

Meer informatie op: www.burgerinspectie.nl en www.allincluded.nl

Elke Broeinestavond begint om 8 uur
De deur is open vanaf 19:30
Toegang gratis
Adres: Plantage Doklaan 8-12, Amsterdam

http://www.broeinest.info/drupal/?q=node/98

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *