Bajesstrijd in Belgie, discussie avond 1 maart

Gevangenissen zitten mudvol met mensen die om welke reden dan ook apart worden gezet en de kans ontnomen wordt op leven in vrijheid. Omdat zij niet passen in het beeld dat de maatschappij als voorbeeld stelt, omdat zij rebelleren, omdat zij zich niet gedragen, gewoon omdat er moeite mee hebben. Dagelijks wordt er gesleuteld aan de uitbreiding van bevoegdheden voor cipiers, meerdere gevangenen op een cel, langere straffen, hardere straffen, verscherpte repressie en de aanbouw van nieuwe kerkers.

finalcompl.jpg

Niet zelden komen gevangenen binnen de muren in opstand tegen hun onderdrukkers, door middel van werk-, wandel- en hongerstakingen, maar ook directe opstanden en ontsnappingspogingen. De laatste 2 jaar heeft door België een heuse storm van verzet gewoed tegen opsluiting, arbitraire behandelingen en de pijn die gevangenissen veroorzaken.

Enkele kameraden uit België zwengelen een discussie aan over deze opstand. Hoe kunnen we verzet tegen het hele systeem van ontbering en opsluiting zowel binnen als buiten vorm geven?

Zaterdag 1 maart 2008 Binnenpret,

Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam

18:00 uur eten (vegan) 19:30 uur discussie

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.