Anarchist, activist en kameraad bedreigt

Anarchist, actievoerder, dichter en tekenaar Joke Kaviaar wordt al enkele weken ernstig bedreigt door de staat. Op 13 september nam de recherche haar gevangen en doorzochten ze haar huis. Ze zat uiteindelijk drie dagen vast waarbij haar elk contact met buiten ontzegt werd. Maar “het gerecht” bedreigt haar nog steeds en zegt dat ze elk moment weer opgepakt kan worden.

Het voorwendsel waaronder het openbaar ministerie (o.m.) dit doet heet opruiing. De teksten die Joke al jaren met regelmaat publiceert op o.a. haar eigen site en op Indymedia, waarin ze oproept tot verzet tegen de gruwelijke mensenjacht in Nederland en Europa en een einde aan migratiecontrole in het algemeen, zijn volgens het o.m. nu ineens “opruiend”.

Met dit verhaal heeft de smeris zichzelf een alibi gegeven om eens te grasduinen door computers, adreslijsten en mailwisselingen van iemand die al jaren lang openlijk stelling neemt tegen het racistische “vreemdelingenbeleid”.

Joke is ook een van de mensen die oproept de bedrijven die winst maken met de opsluiting en deportatie van geïllegaliseerden, zoals BAM of EGM architecten, aan de schandpaal te nagelen en aan te vallen.

Blijkbaar wordt haar onvermoeibare strijd tegen de illegalisering en opsluiting van migranten de staat te veel en zijn haar oproepen om in verzet te komen te effectief, want iedereen die de laatste jaren heeft opgelet begrijpt dat het groeiend radicaal verzet de werkelijke reden is dat Joke met maanden opsluiting bedreigd wordt.

Deze aanval op Joke is een aanval op iedereen die strijd voor een vrije wereld, zonder uitbuiting en onderdrukking. Een aanval op iedereen die strijd voor het recht om te kunnen gaan en staan, wonen en leven waar die wil en op iedereen die walgt van paspoort controles en ID checks.

De Anarchistische Groep Amsterdam staat achter Joke en neemt haar oproep over. We hebben hieronder pdf’s van enkele van de gewraakte teksten geplaatst en linken naar enkele mirrors van haar site. Weg met BAM, weg met EGM architecten, brand de deportatiemachine af!

Haar teksten in pdf:

Joke Kaviaar – Waar blijft de Hollandse opstand?

Joke Kaviaar – RARA, wiens rechtsorde is het?

Joke Kaviaar – Hard Leers+Schoongeveegd

Orginele site:

http://jokekaviaar.nl/

Mirror sites:

http://kaviaar.puscii.nl/
http://madura.squat.net/
http://kaviaar.cryto.net/
http://jokekaviaar.nl.coevoet.nl/
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Anarchist, activist en kameraad bedreigt

  1. Pingback: AGA: Anarchist, Activist en Kameraad Bedreigd | Steungroep 13 September

  2. Pingback: www.jokekaviaar.nl «

  3. Pingback: www.jokekaviaar.nl, Looks like having been hacked, I receive a 403 page » Новый план: transnationals on the road! ...Next destination: Kyrgystan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *