Anarchisme in Brazilië, verleden en heden

Een gesprek met enkele anarchisten uit São Paulo, Brazilië.

Vrijdag 6 juli 2012 (Onderaan zijn audio opnames van de info middag te beluisteren)

Enkele kameraden komen in de anarchistische bibliotheek/Bollox vertellen over de huidige situatie van de anarchistische beweging in Brazilië. Zij zullen eerst kort over enkele historische gebeurtenissen en personen spreken die belangrijk zijn/waren voor de anarchistische beweging in Brazilië.

Men lult niet alleen maar over voetbal in Brazilië.

Dan zal er een gesprek plaatsvinden tussen de aanwezigen en onze gasten, want zij willen ook weten hoe het hier in Nederland zit met kraken, anarchisme, directe actie en autonome ruimtes.
Ze zijn ondermeer betrokken bij het anarchistische project: Biblioteca Terra Livre http://bibliotecaterralivre.noblogs.org/

NB: zelfde avond speelt ORDINARIA HIT & Renato Ferreira (Royal Improvisers Orchestra) in de OCCII, de sprekers spelen in deze band en zetten hun anarchisme om in muziek.  www.ordinariahit.net

Tijd: 16:00
Adres: Anarchistische Bibliohteek/Bollox
Eerste Schinkelstraat 14-16 te Amsterdam

Andreano van Terra Livre was als enige aanwezig omdat de overige leden van de groep zaten vast in het verkeer. Hij deed het verhaal alleen. Omdat hij de afgelopen tijd heel veel Spaans gesproken heeft heeft hij moeite de woorden te vinden in het Engels. Zijn verhaal is daarom wat lastig te volgen in het begin maar zeker wel de moeite waard.

 

1_Andreano Bollox A’dam 06-7-12

2_Andreano Bollox A’dam 06-07-12

3_Andreano Bollox A’dam 06-07-12

4_Andreano Bollox A’dam 06-07-12

5_Andreano Bollox A’dam 06-07-12

6_Andreano Bollox A’dam 06-07-12

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *