8 januari, 2013. Een proces tegen migratie activisme

demo-geen-mens-is-illegaal-11-2012In de rechtbank van Haarlem moet vandaag iemand voor de rechter verschijnen omdat zij zich blijft uitspreken tegen het mensonterende migratiebeleid van de Nederlandse staat.

Terwijl zij zich nooit racistisch of discriminerend heeft uitgelaten of opgeroepen heeft tot geweld tegen groepen of personen wordt Joke Kaviaar, na jaren van zeer ingrijpend onderzoek, aangeklaagd (en hoogstwaarschijnlijk veroordeeld) voor de publicaties op haar weblog.

Dit proces is op het eerste gezicht een proces tegen de vrijheid van meningsuiting. Maar dat is slechts één kant van deze zaak.

Men wil hiermee het verzet tegen het migratiebeleid van de Nederlandse staat en tegen migratiecontrole de kop indrukken. Het Nederlandse migratiebeleid dat door meerdere mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International, al jaren veroordeeld wordt voor haar mensenrechtenschendingen.

Wat dit proces ook voor uitkomst zal hebben, in deze rechtbank zal geen recht gesproken worden. Dit is hetzelfde rechtssysteem dat migratiedetentie en gedwongen deportaties rechtvaardigt.

De vraag is: waar sta jij? Achter een staat die zich schuldig maakt aan de mensonterend behandeling van migranten? Of ben je solidair met haar slachtoffers en sta je achter de mensen die zich uitspreken en verzetten tegen migratiecontrole en mensenrechtenschendingen?

 Voor meer informatie:

 

no-border.nl

 

13-september.nl

 

w w w . v r i j e b o n d . n l

 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *