7Maart:info avond Ontwapen over Nieuw Miligen

Op zaterdag 7 Maart is er in de Bollox om 19:00 een infoavond van Ontwapen, met o.a. over de aankomende actie op 21 Maart en het 60 jarig bestaan van de NAVO.

banner11

Tijdens deze infoavond zullen we ingaan op de 60 jaar NAVO, haar functie
in het verleden, nu en in de toekomst. Er is aandacht voor de Nederlandse
rol binnen de Navo/ de rol van de Navo binnen Nederland. Daarnaast zal een
belangrijk gedeelte gaan over de aankomende actie op 21 maart waarbij we Nieuw
Milligen willen heroveren. Er is aandacht voor de andere acties tegen de Navo en eventueel andere antimilitaristische acties in het algemeen.”

In Nieuw Milligen (Veluwe) is sinds dit jaar de nieuwe DARS- eenheid van de NAVO werkzaam. DARS is de nieuwe mobiele luchtruimbewakings- en bevelvoeringseenheid van de NAVO. De eenheid gaat luchtmacht-operaties binnen en buiten het grondgebied van de NAVO leiden en kan op afroep ingezet gaan worden. Dit is een belangrijk onderdeel van de nieuwe NAVO-strategie. Lag in de Koude Oorlog, althans officieel, de nadruk op bescherming van het eigen grondgebied, tegenwoordig treedt de NAVO vooral op als een agressieve imperialistische politieagent die overal ter wereld de westerse belangen beschermt en de macht van de westerse economische en politieke elite veilig stelt. Waarbij militair geweld als schijnoplossing voor conflicten wordt gepresenteerd.
Wij vinden 60 jaar NAVO meer dan genoeg. Tijd dus om de zaak te sluiten! Daarom nemen we Nieuw Milligen terug. Op 21 maart zullen we met zoveel mogelijk mensen dit NAVO-terrein betreden om het als burgers terug te claimen, te demilitariseren en te voorkomen dat de DARS-eenheid ingezet gaat worden.
Genoeg is genoeg!
Het vergt niet veel creativiteit om een betere bestemming voor deze ruimte te verzinnen. Zo gaan we in Nieuw Milligen in verzet tegen de uitbreidingsdrift van de NAVO en dringen we haar terug, met het uiteindelijke doel de NAVO op te doeken. We staan hierin niet alleen. Door heel Europa worden op 21 maart
acties gevoerd om de NAVO te sluiten.

Daarnaast wordt met deze acties aandacht gevraagd voor de NAVO-top die begin april in Straatsburg plaatsvindt. Het is een duidelijk signaal aan de overheden van de NAVO-lidstaten dat wij niet achter de NAVO staan. We roepen iedereen op om ook hier je stem te laten horen!

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.