14 november: Laat de crisis exploderen

Lees verder over de algemene staking en acties in europa:

Actueel tijdslijn : libcom.org

Oproep: Naar een wereldwijde permanente algemene staking

De Flyer zoals deze is uitgedeeld op 14 november.

Vandaag word er in europa massaal gestaakt en actie gevoerd tegen de verstikkende bezuinigingen. De mensen zijn woedend, er word steeds meer van onze boterham afgeknabbeld, en tegelijkertijd worden we meer en meer in onze vrijheden beknot (er word nooit bezuinigd op repressie). De financiële misere is in nederland nog niet zo groot als bij onze verre zuiderburen, maar ook hier hebben steeds meer mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En toch is het nog steeds stil op straat!

We leven in een tijd van economische en politieke crisis, eigenlijk een crisis van de staten, banken en grote bedrijven, en zeker niet van de mensen. De aasgieren van de politiek en multinationals hebben simpelweg een nieuwe stok gevonden om de mensen mee te slaan. Er wordt van ons verwacht onze schouders eronder te zetten, niet te klagen – alles om hun positie en bankrekening veilig te stellen. Omdat de economie van de rijken alleen kan bestaan door de arme onderlaag.  Ze willen ons verslaafd houden aan werk, geld en consumeren zodat we tam blijven.

De regering gaat wederom snijden in de kinderbijslag, de stufi, de uitkeringen, de pensioenen en tig andere voorzieningen. En terwijl de “sociale zekerheden” met de grond gelijk worden gemaakt,   worden wij bang gehouden, bang om ons baantje of ons huis te verliezen… Maar in bijvoorbeeld Griekenland, Portugal en Spanje hebben de mensen al veel van hun angst verloren, want het meeste is hen al afgenomen. Wat overblijft is hun rebellie en daarmee hun waardigheid. Maar in Nederland is de media stil over de massale demonstraties en rellen, de machtsspelletjes van de EU en het IMF. We kijken stilletjes naar DWDD, het shownieuws en de reclame, we horen niets over de opstanden elders- omdat ze doodsbenauwd zijn dat ook hier de vlam in de pan slaat.

Het is tijd om onze levens in eigen handen te nemen, om de regering en de financiële machten, de politie en de bazen, ons niet langer te laten onderdrukken. Om een wereld te creëren waarin we geen nummertjes meer zijn, en waarin de draaimolen van school, carrière en consumeren tot de dood erop volgt niet langer bestaat. We willen zelf en samen onze levens inrichten, gebaseerd op solidariteit. We wachten niet langer om te zien waar de volgende klappen vallen, we laten ons niet bang maken en zullen voor onszelf en elkaar denken en doen.

Daarom: pik het niet langer en organiseer jezelf, op school of werk en in je buurt en stad, rebelleer!

 

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 14 november: Laat de crisis exploderen

  1. Pingback: Kleine pickets in Amsterdam mbt #N14 | Vrije Bond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *